Keresőoptimalizálás

A honlapoknak a keresőeszközhöz való optimalizálása lényegében két folyamatból áll, az első során a weboldal építése vagy átalakítása olyan módon történik, hogy az bizonyos kulcsszavakra nézve maximálisan keresőbarát legyen, azaz megfeleljen a kulcsszavas Google-keresések szempontjainak; ez lényegében a honlapoptimalizálás. A másik folyamat során az adott honlap külső link-támogatás kap, amelynek lényege, hogy idegen webhelyekről kulcsszavas linkeket küldünk a céloldalra; ez a tevékenység lényegében linképítés. A kettő együtt: ha a keresőbarát weboldal megfelelően erős és szakszerűen felépített külső webtámogatást kap, általában jelentős mértékben előrébb mozdul a találati listákon. Ennyi a SEO = Google keresőoptimalizálás lényege.Játék - Irodalom - Nyelv

Szövegasszociációk: Irodalom, művészet, nyelv. Feladványok címekkel, nevekkel - szórejtvények

Társoldalak

az oldalakon hirdetési lehetőség:

JÁTÉK: póker kaszinó, sakk, go. francia kártya - honlap optimalizálás
Texas holdem póker kártyajáték
Játék marketing - kreatív játékok
Honlap-Seo, Mobil marketing sms
asszociációs játék feladványok
excel táblázat: bruttó-nettó

Honlapoptimalizálás - szövegírás

SEO Google projekt

META-SEO Arvisura sms kampány

Profi Excel táblázatok készítése és letöltése. Függvények bruttó és nettó jövedelem kiszámításához. PR-cikk megjelentetés ivóvíz fertőtlenítés és bruttó-nettó kalkulátor témájában.

 

A játékblog témája és optimalizációs keresési kulcsszavai: irodalmi játékok; irodalmi játékok gyerekeknek; kreatív játékok; adj király katonát; bábel torony; bábel tornya játék; kreatív játék; bábel torony játék; téli torony játék; hanoi tornyai; irodalmi asszociációk; asszociációs társasjáték; madzag átvevő játék; kreatív társasjátékok; mobil babel torony; tömeges logikai kreatív társasjáték; a rubik kocka története; adj kiraly katonat; kreatívjáték; online könyvletöltő oldalak; les fociban; vörösmarty petike; cs go ügyességi csoportok; kreativjáték; rubik labda; játékos irodalmi feladatok - műveltségi fejtörő, kvíz, mobilmarketing, télikertek, terasz beépítés, ajándék

Kreativitás - Játék - Logika

Kreativitás

Az alkotókészség, idegen és általánosabb értelmű kifejezéssel a kreativitás nem más, mint a személyiség bizonyos jellemzőinek olyan speciális összerendezettsége, amely az egyént olyan gondolati és cselekvési képességekkel ruházza fel, amelyek valaminek a létrehozására, megalkotására irányulnak. A kreativitás alkotói képességet és alkotói késztetést egyszerre hordoz magában, ami azt jelenti, hogy a kreatív személyiség nem az, aki szeretne létrehozni valamit, de erre kevéssé képes, és nem is az, aki képes lenne az alkotásra, de nehezen jut el a cselekvésig, hanem az, aki tud, akar és tesz.

A kreativitás nem csupán az alkotás során mutatkozik meg, hanem sok egyéb területen is (konstruktív probléma-megoldás különböző élethelyzetekben, a lehetőségek sokféleségét számba vevő konfliktus-kezelés, előrelátás, tervezési hajlam), megmutatkozik a magatartás és viselkedés egészén, a személyiség gondolati és gyakorlati aktivitásán.

A kreativitás nagyrészt genetikailag determinált képesség, de jelentős mértékben fejleszthető, kiváltképp gyermekkorban.

Logika

A logika részben egy tudományág, részben egy gondolkozási folyamat neve.

Első értelmében a logika az érvényes következtetések és bizonyítások, illetve az ezzel összefüggő filozófiai, matematikai, nyelvészeti, módszertani stb. kérdések tudománya. A logika tudománya mára elválaszthatatlanul összefonódott a matematikával.

Általánosabb, hétköznapibb értelemben a logika következetes gondolkodást, az ok-okozati összefüggések felismerésére való készséget, a problémák elméleti úton (feltételezések és végkövetkeztetések felállítása) történő megoldását jelenti.

A művészetben sokak szerint a logikánál fontosabb szerepet játszik az intuíció és az érzelmi töltet. Ugyanakkor pontosan tudjuk, hogy például Bach művei szigorú matematikai törvényszerűségek alapján épülnek fel, és a jelentős képzőművészeti alkotásokban is tetten érhetők a geometriai szabályok logikus, következetes alkalmazása. József Attila szállóigévé vált verssora szerint pedig éppenséggel: "A líra - logika".

A játék

A játék pedig az, ami a kreativitásba, logikába színt visz és életet lehet. Számos meghatározása és megközelítése létezik. Bizonyos felfogás szerint a játék az életfentartó ösztönök egyike. Vannak, akik a színlelés, alakoskodás művészetének tartják a játékot. 

Pszichológiai szempontból a játék tágabb értelemben az állatoknak és embereknek minden olyan élvezettel teli tevékenysége, amelyet maga a tevékenység fölött érzett öröm motivál, és nincsen közvetlen vonatkozása az életszükségletek kielégítésére. Ebben a megközelítésben a játéknak elsősorban feszültségoldó, örömszerző funkciója domborodik ki.

Nyilvánvalóan különbséget kell tennünk a gyermekek spontán játéka és a felnőttek szórakoztató játékai között, ez tovább nehezíti a meghatározást, mint ahogy azt is: elég nagy a különbség mondjuk a futóverseny, a sakk, a vörös pecsenye, a bikaviadal, és a pisztollyal játszott orosz rulett között. Pedig mind játék. És akkor a számítógépes és internetes játékokról (mondjuk: online póker) még nem is beszéltünk.

Külön fejezetet érdemel a művészeti ágakban megmutatkozó játék. Árulkodóak pl. ezek a kifejezések: színjáték, színpadon játszik, hangszeren játszik, hegedűverseny... Vagy jusson eszünkben Kurtág György remekművének a címe: Játékok....

Se szeri se száma az irodalmi és nyelvi játékoknak. Ezek szellemi játékok, amelyeknek terepe az irodalom és a nyelv. De végtelen a száma azoknak a művészeti alkotásoknak is, amelyekben valamilyen módon megjelenik a játék.

Végül: bizonyos felfogás szerint a művészet egésze is egyfajta kreatív játék. A szabad alkotás folyamata pszichológiai szempontból szinte azonos a játékkal: olyan tevékenység, amelynek nincsen közvetlen vonatkozása az életszükségletek kielégítésére.

Laptopszerviz BUDAPEST

A magyar fővárosban szolgáltatások ezrei érhetők el, így a notebook javítás is lehetséges, továbbá akkumulátor töltők minden laptop típushoz online rendelhetők. Terasz beépítés olcsó áron: üvegházhatás és energiatakarékosság.

Kereső optimalizálás, Seo

A honlapoknak a keresőeszközhöz való optimalizálása lényegében két folyamatból áll, az első során a weboldal építése vagy átalakítása olyan módon történik, hogy az bizonyos kulcsszavakra nézve maximálisan keresőbarát legyen, azaz megfeleljen a kulcsszavas Google-keresések szempontjainak; ez lényegében a honlapoptimalizálás (blog.hu). A másik folyamat során az adott honlap külső link-támogatás kap, amelynek lényege, hogy idegen webhelyekről kulcsszavas linkeket küldünk a céloldalra; ez a tevékenység lényegében linképítés. A kettő együtt: ha a keresőbarát weboldal megfelelően erős és szakszerűen felépített külső webtámogatást kap, általában jelentős mértékben előrébb mozdul a találati listákon. Ennyi a SEO oldal: a Google keresőoptimalizálás első lényege - ha szakszerűen történik az optimalizáció, a weboldal esélyt nyer arra, hogy bizonyos kifejezésekkel a Google keresések első találati oldalára kerüljön - ez természetesen csak lépésről lépésre történhet, és csak az esetben, ha a konkurens weblapokat nem optimalizálják ugyanilyen vagy nagyobb SEO-apparátussal.

optimalizáció: program 2016

Üzenetküldő kampány: szövegüzenet továbbítás mobileszközre tömegesen. | belső honlapoptimalizáló oldalak erősítése - linkerő növelés: honlap ajánló weboldal, blogajánló

Kulcsszavak Google-kereséshez: irodalmi játékok gyerekeknek; asszociációs játékok; babel torony; bábel tornya játék; bábel torony játék; rubik bábel torony; könyvletöltő oldalak; kreatív társasjáték; babel torony jatek; drakensang online; kreatív játék; bábel torony rubik pdf; asszociációs játék; rubik kockás játékok; kreatívjáték; rubik jatekok; kreativ jatek; asszociáció játék; első magyar rubik kocka története, télikert építés budapest - laptop javítás

bruttó / nettó / excel

  • Hibás feed URL.

Fociról nőknek

2013.05.28. 18:23 - Homo Ludens

Nem minden lány szereti a focit, ezért itt egy kis segítség, hogy ne tűnjünk olyan butáknak a fiúk előtt.

1. Mi az a les?les1.jpg

A les egy szabály, ami próbálja megakadályozni az alattomos gólokat. A legjobb példa egy les-magyarázat, amit én is úgy hallottam (persze férfiaktól):Képzeljétek el a következőt: egy divatcég legújabb, budapesti áruházának nyitásakor a bejárat előtt várakoztok a barátnőddel a tömegben. Kezedben az 50%-os kuponokat rejtő boríték. A kavargó leánycsordát, és az üzletet kordon, valamint rikító színű dzsekikbe bújtatott őrök választják el egymástól. Ekkor észreveszed, hogy a korábban érkezett, eleve jobb pozíciót elfoglaló barátnődnek sikerült átmásznia a kordonon, sőt két biztonsági őrön is túljutott. Fogod, és a kuponokat előrehajítod neki, hogy elsőként vehesse meg kettőtöknek a köldök fölé érő szoknyákat. Csak az a gond, hogy amint elkapja a borítékot, lekapcsolják. Ugyanis megvalósította a leshelyzetet! Mert a dobásod pillanatában közelebb helyezkedett a pénztárhoz, mint az üzletet védő biztonságiak. A barátnődet visszazavarják a sor végére - azaz az ellenfél jön szabadrúgással. 

2. Mi az előnyszabály? 

Ha egy csapat valamelyik játékosa ellen szabálytalankodnak, de a társának van esélye tovább vinni a labdát, esetleg gólt is rúgni, a bíró nem állítja meg a játékot, amíg a labda ki nem megy a pályáról.

3. Minek vetítik le az egész meccset? Bőven elég lenne a tv-ben az összefoglalót leadni, a meccs legjobb pillanatait összevágva. Az aztán mindig izgalmas, egyik helyzet a másik után, gól követ gólt! Minek azt a hosszú (nem is tudom hány perc pontosan, bár úgyis mindig változik a hosszabbítások miatt), helyenként rém unalmas focimeccset teljes terjedelmében sugározni, odaláncolva a férfiakat teljes és osztatlan figyelmükkel a tv elé?

A foci, mint sok más játék már csak ilyen: nem lehet tudni, hogy mikor, melyik rész lesz izgalmas. Másrészt ’élőben’ drukkolni egy csapatnak egészen más, mint (lehet, hogy már az eredményt is tudva) megnézni az összefoglalót.

4. A mezek számozása mitől függ? Miért nem 1-2-3-4-5? Hogy lehet pl. 27-es mez?

Minden csapat 22 játékosból áll a cseréket is beleszámolva (akár sérülés miatt, akár taktikai okokból az edző 3 játékost cserélhet egy meccs alatt). Másrészt a szabályok nem tiltják, és néhány játékosnak van szerencseszáma (kabala), amitől reméli a jobb játékot, akár gólt is

5. Miért büntetik sárga lappal a játékosokat, ha leveszik a mezüket?

Ez a férfiak szemében is egy buta szabály, amit a nemzetközi labdarúgó szövetség hozott a túlzott gólöröm megfékezésére (valószínűleg a futball-huliganizmus megfékezésére gondoltak). Így próbálják elkerülni a gól utáni esetleges rendbontást, bár a mez levétele erősen túlzott megszorítás. Aki gólt rúgott, és így örül, az hadd tegye.

6. Mi alapján döntik el, hogy a csapatok melyik csoportban játszanak?

Sorsolás dönt, hogy a milyen csapatok kerülnek össze a csoportkörök alatt. A továbbjutóknak ezután már kieséses meccseket kell játszaniuk – azaz aki veszít, az utazhat haza!

7. Mikor van szöglet?

Ha egy csapat valamelyik játékosa a saját kapuja mellett rúgja ki a labdát (vagy akár kipattan róla, vagy kapusáról), hogy megakadályozza a gólt, ez esetben az ellenfél a sarokpontról rúghatja be a labdát – ezt nevezzük szögletnek.

8. Mi a különbség a bedobás és a kirúgás között?

A pálya téglalap (A4-es papír) alakú. Ha a rövidebb, azaz a kapuk felőli oldalon megy ki a labda, kirúgás, vagy szöglet következik attól függően, hogy melyik csapat játékosáról ment ki a labda. Ha a pálya hosszabb oldalán megy ki, bedobás következik.

9. Mikor 11-es, és mikor szabadrúgás?

A 11-es egy furcsa szabadrúgás. A kapukat egy vonal veszi körbe, aminek a kapuval szembeni oldala pontosan 16 méterre van a kaputól, ezért is hívják 16-osnak. Ha a 16-os vonalon belül történik szabálytalanság a támadó csapat kárára, 11-es következik, amit a kaputól 11 méterre lévő pontról rúgnak, és a rúgás pillanatában a 16-oson belül csak a 11-est (vagy más néven büntetőt) végző játékos, ill. a kapus tartózkodhat (a bíró természetesen kivétel). Ha a szabálytalanság a 16-oson kívül történik, akkor szabadrúgás következik.


10. Hallottam a bőr és kötény kifejezést? A fociban mit jelent?

Ha egy játékos a másikat úgy cselezi ki, hogy a lába között rúgja át a labdát, azt bőrnek, vagy köténynek nevezik.

És végezetül néhány kérdés, amiket – ha jót akartok-, ne tegyetek fel a párotoknak meccsnézés közben:

Kik játszanak az izék ellen?

Átkapcsolnál, amíg megnézem a Lucecitat?

Te, a Ronaldonak van felesége?

Szerinted melyik csapatnak szebb a meze?

Akinek nincs labdája, az miért fut?

A hosszabbításra is kíváncsi vagy?

Összesen hány félidő van?

A németek miért rúgnak olyan erősen?

A harmadik kapus miért szaladgál a játékosokkal?

Te látod, hol a labda?

 

Címkék: játék foci

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativ-jatek.blog.hu/api/trackback/id/tr35330904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása