Keresőoptimalizálás

A honlapoknak a keresőeszközhöz való optimalizálása lényegében két folyamatból áll, az első során a weboldal építése vagy átalakítása olyan módon történik, hogy az bizonyos kulcsszavakra nézve maximálisan keresőbarát legyen, azaz megfeleljen a kulcsszavas Google-keresések szempontjainak; ez lényegében a honlapoptimalizálás. A másik folyamat során az adott honlap külső link-támogatás kap, amelynek lényege, hogy idegen webhelyekről kulcsszavas linkeket küldünk a céloldalra; ez a tevékenység lényegében linképítés. A kettő együtt: ha a keresőbarát weboldal megfelelően erős és szakszerűen felépített külső webtámogatást kap, általában jelentős mértékben előrébb mozdul a találati listákon. Ennyi a SEO = Google keresőoptimalizálás lényege.Játék - Irodalom - Nyelv

Szövegasszociációk: Irodalom, művészet, nyelv. Feladványok címekkel, nevekkel - szórejtvények

Társoldalak

az oldalakon hirdetési lehetőség:

JÁTÉK: póker kaszinó, sakk, go. francia kártya - honlap optimalizálás
Texas holdem póker kártyajáték
Játék marketing - kreatív játékok
Honlap-Seo, Mobil marketing sms
asszociációs játék feladványok
excel táblázat: bruttó-nettó

Honlapoptimalizálás - szövegírás

SEO Google projekt

META-SEO Arvisura sms kampány

Profi Excel táblázatok készítése és letöltése. Függvények bruttó és nettó jövedelem kiszámításához. PR-cikk megjelentetés ivóvíz fertőtlenítés és bruttó-nettó kalkulátor témájában.

 

A játékblog témája és optimalizációs keresési kulcsszavai: irodalmi játékok; irodalmi játékok gyerekeknek; kreatív játékok; adj király katonát; bábel torony; bábel tornya játék; kreatív játék; bábel torony játék; téli torony játék; hanoi tornyai; irodalmi asszociációk; asszociációs társasjáték; madzag átvevő játék; kreatív társasjátékok; mobil babel torony; tömeges logikai kreatív társasjáték; a rubik kocka története; adj kiraly katonat; kreatívjáték; online könyvletöltő oldalak; les fociban; vörösmarty petike; cs go ügyességi csoportok; kreativjáték; rubik labda; játékos irodalmi feladatok - műveltségi fejtörő, kvíz, mobilmarketing, télikertek, terasz beépítés, ajándék

Címkék

ajándék (1) android (1) asszociációs játék (16) baba játék (1) család (1) dal (2) Doom (1) egészség (1) életmód (1) építőjáték (1) fast fold (1) fast forward poker (1) feladvány (14) fertőtlenítés (1) film (2) fizika (1) foci (1) game server (2) Google Play (1) gyerekjáték (2) gyermek (1) gyors póker (1) hangszeres játék (1) hangulat (1) hármasugrás (1) hobbi (1) honlapoptimalizálás (1) irodalom (14) játék (19) játékos díszítés (1) játék letöltés (3) játék szerver (1) játék teszt (1) játék tesztelő (2) Jurrasic VR (1) karácsonyi játék (2) kártya (1) képzetes szavak lexikonja (2) képzőművészet (1) kiegészítős (2) kísérlet (1) kód (1) kognitív (1) kreatív (7) kreatív foglalkozás (1) kvíz (1) laptop (3) logikai (4) ludus (1) marketing (5) marketing sms (1) matematika (1) mobilmarketing (2) mozgás (1) növények (1) nyelv (1) oktatás (1) online játék (5) online póker (1) pánikbetegség (2) PC Guru (1) PC játék (5) PlayStation (1) próza (2) reklám (3) rubik kocka (1) rush poker (1) sakk (1) sms kampány (1) speed poker (1) számítógépes-játék (5) szerepjáték (2) szervergép (1) szójáték (2) szövegírás (1) tankjáték (1) télikert (3) terasz (1) ternék (2) The Elder Scrolls (1) tisztítás (1) tudástár (1) tudomány (1) ugróiskola (1) ugrókötél (1) ügyességi (3) ünnep (1) üveg (1) vers (7) videó (4) virtuális (1) vr szemüveg (1) War Thunder (1) webáruház (3) zene (4) zoom poker (1) Címkefelhő

Kreativitás - Játék - Logika

Kreativitás

Az alkotókészség, idegen és általánosabb értelmű kifejezéssel a kreativitás nem más, mint a személyiség bizonyos jellemzőinek olyan speciális összerendezettsége, amely az egyént olyan gondolati és cselekvési képességekkel ruházza fel, amelyek valaminek a létrehozására, megalkotására irányulnak. A kreativitás alkotói képességet és alkotói késztetést egyszerre hordoz magában, ami azt jelenti, hogy a kreatív személyiség nem az, aki szeretne létrehozni valamit, de erre kevéssé képes, és nem is az, aki képes lenne az alkotásra, de nehezen jut el a cselekvésig, hanem az, aki tud, akar és tesz.

A kreativitás nem csupán az alkotás során mutatkozik meg, hanem sok egyéb területen is (konstruktív probléma-megoldás különböző élethelyzetekben, a lehetőségek sokféleségét számba vevő konfliktus-kezelés, előrelátás, tervezési hajlam), megmutatkozik a magatartás és viselkedés egészén, a személyiség gondolati és gyakorlati aktivitásán.

A kreativitás nagyrészt genetikailag determinált képesség, de jelentős mértékben fejleszthető, kiváltképp gyermekkorban.

Logika

A logika részben egy tudományág, részben egy gondolkozási folyamat neve.

Első értelmében a logika az érvényes következtetések és bizonyítások, illetve az ezzel összefüggő filozófiai, matematikai, nyelvészeti, módszertani stb. kérdések tudománya. A logika tudománya mára elválaszthatatlanul összefonódott a matematikával.

Általánosabb, hétköznapibb értelemben a logika következetes gondolkodást, az ok-okozati összefüggések felismerésére való készséget, a problémák elméleti úton (feltételezések és végkövetkeztetések felállítása) történő megoldását jelenti.

A művészetben sokak szerint a logikánál fontosabb szerepet játszik az intuíció és az érzelmi töltet. Ugyanakkor pontosan tudjuk, hogy például Bach művei szigorú matematikai törvényszerűségek alapján épülnek fel, és a jelentős képzőművészeti alkotásokban is tetten érhetők a geometriai szabályok logikus, következetes alkalmazása. József Attila szállóigévé vált verssora szerint pedig éppenséggel: "A líra - logika".

A játék

A játék pedig az, ami a kreativitásba, logikába színt visz és életet lehet. Számos meghatározása és megközelítése létezik. Bizonyos felfogás szerint a játék az életfentartó ösztönök egyike. Vannak, akik a színlelés, alakoskodás művészetének tartják a játékot. 

Pszichológiai szempontból a játék tágabb értelemben az állatoknak és embereknek minden olyan élvezettel teli tevékenysége, amelyet maga a tevékenység fölött érzett öröm motivál, és nincsen közvetlen vonatkozása az életszükségletek kielégítésére. Ebben a megközelítésben a játéknak elsősorban feszültségoldó, örömszerző funkciója domborodik ki.

Nyilvánvalóan különbséget kell tennünk a gyermekek spontán játéka és a felnőttek szórakoztató játékai között, ez tovább nehezíti a meghatározást, mint ahogy azt is: elég nagy a különbség mondjuk a futóverseny, a sakk, a vörös pecsenye, a bikaviadal, és a pisztollyal játszott orosz rulett között. Pedig mind játék. És akkor a számítógépes és internetes játékokról (mondjuk: online póker) még nem is beszéltünk.

Külön fejezetet érdemel a művészeti ágakban megmutatkozó játék. Árulkodóak pl. ezek a kifejezések: színjáték, színpadon játszik, hangszeren játszik, hegedűverseny... Vagy jusson eszünkben Kurtág György remekművének a címe: Játékok....

Se szeri se száma az irodalmi és nyelvi játékoknak. Ezek szellemi játékok, amelyeknek terepe az irodalom és a nyelv. De végtelen a száma azoknak a művészeti alkotásoknak is, amelyekben valamilyen módon megjelenik a játék.

Végül: bizonyos felfogás szerint a művészet egésze is egyfajta kreatív játék. A szabad alkotás folyamata pszichológiai szempontból szinte azonos a játékkal: olyan tevékenység, amelynek nincsen közvetlen vonatkozása az életszükségletek kielégítésére.

Laptopszerviz BUDAPEST

A magyar fővárosban szolgáltatások ezrei érhetők el, így a notebook javítás is lehetséges, továbbá akkumulátor töltők minden laptop típushoz online rendelhetők. Terasz beépítés olcsó áron: üvegházhatás és energiatakarékosság.

Kereső optimalizálás, Seo

A honlapoknak a keresőeszközhöz való optimalizálása lényegében két folyamatból áll, az első során a weboldal építése vagy átalakítása olyan módon történik, hogy az bizonyos kulcsszavakra nézve maximálisan keresőbarát legyen, azaz megfeleljen a kulcsszavas Google-keresések szempontjainak; ez lényegében a honlapoptimalizálás (blog.hu). A másik folyamat során az adott honlap külső link-támogatás kap, amelynek lényege, hogy idegen webhelyekről kulcsszavas linkeket küldünk a céloldalra; ez a tevékenység lényegében linképítés. A kettő együtt: ha a keresőbarát weboldal megfelelően erős és szakszerűen felépített külső webtámogatást kap, általában jelentős mértékben előrébb mozdul a találati listákon. Ennyi a SEO oldal: a Google keresőoptimalizálás első lényege - ha szakszerűen történik az optimalizáció, a weboldal esélyt nyer arra, hogy bizonyos kifejezésekkel a Google keresések első találati oldalára kerüljön - ez természetesen csak lépésről lépésre történhet, és csak az esetben, ha a konkurens weblapokat nem optimalizálják ugyanilyen vagy nagyobb SEO-apparátussal.

optimalizáció: program 2016

Üzenetküldő kampány: szövegüzenet továbbítás mobileszközre tömegesen. | belső honlapoptimalizáló oldalak erősítése - linkerő növelés: honlap ajánló weboldal, blogajánló

Kulcsszavak Google-kereséshez: irodalmi játékok gyerekeknek; asszociációs játékok; babel torony; bábel tornya játék; bábel torony játék; rubik bábel torony; könyvletöltő oldalak; kreatív társasjáték; babel torony jatek; drakensang online; kreatív játék; bábel torony rubik pdf; asszociációs játék; rubik kockás játékok; kreatívjáték; rubik jatekok; kreativ jatek; asszociáció játék; első magyar rubik kocka története, télikert építés budapest - laptop javítás

bruttó / nettó / excel

Nincs megjeleníthető elem

A párom még nem akar gyereket, mit tegyek most?

2024.01.14. 13:57 - Homo Ludens

gyerekvallalas.jpg

Sorsdöntő pillanat egy pár életében, amikor elhatározzák magukat és családot alapítanak. A probléma akkor merül fel, ha nincs egyetértés a felek között abban, hogy mikor is jön el az ideje ennek. Mivel a dolog kétszereplős ezért, ha bármelyik fél hezitál, akkor az problémát jelent.

Anya akarok lenni, de a párom nem akar apa lenni

A gyerekvállaláshoz való viszonyulás nagyon sok korábbi tényező mentén alakul ki. A gyermekként átélt élmények, a korábbi élettapasztalat, az aktuális élethelyzet mind-mind szerepet játszhat. Épp ezért nem hibáztathatjuk a párunkat, ha ő még nem érett meg rá, nem érzi magát alkalmasnak még egy ekkora felelősségvállalással járó döntésre.

Könnyen előfordulhat, hogy egészen a párunk saját gyerekkorában gyökereznek az okok, ami miatt még nincs kész. Lehet, hogy hiányt szenvedett akár érzelmi alapon, akár anyagi javakban és fél, hogy még nem képes mindent megadni jövendőbeli gyermekének.

Apa akarok lenni, de a párom nem akar anya lenni

Nem egyedi eset azonban az sem, ha a férfi már megérett az apaságra, de párja még elzárkózik a gondolattól.

A női lélek talán még összetettebb a gyermekvállalással kapcsolatban, mivel az ő életüket mondhatni még jobban felforgatja a születendő gyermek.

Egyrészt nekik kell a testi változásokon keresztül menni a várandósság ideje alatt, sokszor megpróbáltatásokkal terhes időszakot élnek át. Ezek az érzések utólag eltörpülnek az új élet világrahozatala után, de először szembe kell tudni nézni ezekkel a félelmekkel és ez sokszor nem könnyű.

Aztán ott van még a karrier kérdése, amiről sokszor hallottuk már, hogy derékba törik gyerekvállalás után, de legalábbis megakadt a karrier felfelé ívelés néhány év kihagyás után.

Lehetséges-e lefogyni játszi könnyedséggel?

2023.12.28. 10:20 - Homo Ludens

lefogyni-jatekosan.jpgMindenki számára probléma lehet a túlsúly. A lefogyás viszont számos tényezőtől függ, és általában nem lehet  elérni "játszi könnyedséggel". A fogyáshoz általában szükség van az egészséges étkezésre, rendszeres testmozgásra és az életmódbeli változásokra. E folyamat nem mindig könnyű, és egyesek számára komoly erőfeszítéseket igényel.

A fogyás sikere sok mindentől függ, például az egyéni anyagcsere, genetikai tényezők, életmód, táplálkozási szokások és egyéb egészségügyi tényezők. Az egészséges, tartós fogyás általában lassabb folyamat, amelyet a hosszú távú életmódváltások támogatnak.

Fontos az egészséges és kiegyensúlyozott étrend, a rendszeres testmozgás, a megfelelő mennyiségű alvás, a stressz kezelése és más egészséges életmódbeli szokások betartása a fogyás és az egészség fenntartása érdekében. Mindenki más, és az egyes emberek szervezete eltérő módon reagál az életmódbeli változásokra.

Ha fogyást tervezel, és segítségre van szükséged, érdemes konzultálnod egy egészségügyi szakemberrel vagy táplálkozási szakértővel, akik segíthetnek személyre szabott, kreatív terv kialakításában, amely az egyéni szükségleteidre van szabva.

A matematika fontossága különböző munkakörökben

2023.10.13. 14:10 - Homo Ludens

matek.jpg

A matematika, noha sokak számára ijesztőnek tűnhet, alapvető készség, amely számos munkakörben elengedhetetlen. A matematika nem csak a kalkulációkról szól; az analitikus gondolkodás, a problémamegoldó készségek és a logikai következtetések képességei is elengedhetetlenek a modern munkaerőpiacon. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy mely munkakörökben kiemelkedő fontosságú a matematika tudás.

Mérnöki Munkakörök: Mérnökök számos területen dolgoznak, beleértve az építészetet, a gépészetet, az elektromosságot és a szoftverfejlesztést. A mérnököknek naponta szükségük van akár bonyolult matematikai számításokra a tervezésben és a problémamegoldásban.

Pénzügyi és Gazdasági Munkakörök: Pénzügyi elemzők, könyvelők és befektetési szakemberek matematikai módszereket alkalmaznak a pénzügyi modellezéshez, a kockázatkezeléshez és a beruházások elemzéséhez, ezen munkakörökben az analitikus gondolkozás, az összefüggések átlátása elengedhetetlen.

Informatikai Munkakörök: A számítógépes tudományokban és az informatikában dolgozók matematikai algoritmusokat használnak a szoftverfejlesztés során. Az adatelemzés, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás terén is alapvető fontosságúak a matematikai ismeretek.

Tudományos Kutatások: Természettudósoknak, orvosoknak és más tudományos kutatóknak matematikai statisztikákat és modelleket kell alkalmazniuk kísérleteik elemzéséhez és eredményeik értelmezéséhez. Azt gondolnánk, hogy egy növényekkel vagy állatokkal foglalkozó szakembernek kevés szüksége lehet a matematikára, azonban egy-egy szakterületet minél mélyebben nézünk, annál jobban látszik, hogy kikerülhetetlen a matematika.

Mire figyeljünk az őszi óvodakezdéskor?

2021.10.14. 20:27 - Homo Ludens

Milyen felkészülés szükséges az őszi óvodakezdéshez? Mi könnyíti a beszoktatást? Milyen fajta ágyneműre van szükség? Hasznos tippekért olvasd el cikkünket!

ovisagynemu.jpg

Az óvodás kor kezdete nagy mérföldkő a gyermekek számára. Akik nem jártak bölcsődébe, most kerülnek először nagyobb közösségbe, ami meghatározó élmény. Nem mindegy, hogyan készülünk a gyermekkel az új korszakra, hogyan kezeljük a beszoktatást, s természetesen a kellékeket is be kell szereznünk.

Cikkünkben sorra vesszük, mire kell figyelnünk az őszi óvodakezdéskor. Ha szeretnétek minél könnyebben átvészelni ezt az időszakot, tartsatok velünk!

Előkészületek az óvodára

Az intézményben a gyermek egy működő közösségbe kerül. Itt már nem ő áll a középpontban, ezért alkalmazkodnia kell a napirendhez, s több tevékenységre önállóan is képesnek kell lennie. Van olyan kisgyerek, aki nagyon jó ebben, míg másokat fejleszteni kell. Lássuk, mit érdemes gyakorolni a kezdést megelőző hetekben!

Beszédfejlesztés

A szeptembert megelőző időszakban fektessünk még nagyobb hangsúlyt a mesékre, mondókákra, képeskönyvekre! Így jobban érti majd a kicsi, mi történik az új helyen.

Közösségi élmények

Ne csak az édesanyával és édesapával, de a nagyszülőkkel, unokatesókkal és a tágabb családdal is találkozzon a gyerkőc! Jó ötlet átvinni barátaink gyermekeihez néhány délutánra, hogy szokja a kortársait és alkalmazkodjon.

Önállóság

Az intézményben segítség nélkül kell enni, fogat mosni, s további feladatokat végezni (például a játékokat összepakolni). Ha eddig túlságosan elkényeztettük, kezdjük el önállóságra szoktatni a gyermeket!

Alkalmazkodás a rutinhoz

A legtöbb családban fix a felkelés és a lefekvés ideje, viszonylag stabilak a keretek. Ha ez nálunk máshogy van, az ovi előtt szoktassuk a kicsit napirendhez, hiszen ősszel muszáj lesz alkalmazkodnia.

Kellékek a kezdéshez

Az intézmény tájékoztatásában érdemes figyelni, milyen kiegészítőket kérnek. Általában a következőkre van szükség:

  • ovis zsák
  • tisztasági csomag
  • ágyneműgarnitúra és huzat
  • cserecipő
  • gumicsizma
  • esőkabát
  • rövidnadrág
  • póló
  • tornacipő
  • pizsama

Egyedi és stílusos babaszoba kialakítása

2021.06.02. 15:01 - Homo Ludens

pottombababolt-babaszoba.jpg

Úton van a gyermek? Tervezni kell, hogy mit kell beszerezni még az érkezése előtt? A babszoba megálmodásának izgalommal kellene telnie, azonban sajnos sok esetben frusztráló tud lenni, hogy mi és hova kerüljön. Az egyedi bababútor tervezés és készítés szolgáltatás igénybevétele azonban számos előnnyel bírhat a szülők számára. De vajon, hogyan érdemes alakítani a kis helyiséget? Ebből a cikkből minden kiderül!

A babaszoba tervezése

Jó kérdés, hogy vajon mitől és hogyan lehet a kisbaba szobája olyan tökéletes, amilyeneket csak a m mozifilmekben látunk. Az első és legfontosabb, hogy kiválasszunk egy olyan témát, amely aztán képes lesz végig vezetni minket a különböző elemeken, hogy a stílus egységes legyen. Ezt követően jöhet a megfelelő színpaletta kiválasztása. A legjobb, ha valamilyen nyugtató árnyalat mellett döntünk, amely a mi lelkünknek is nyugtató, így valószínűleg a baba számára is jó hatással lesz.

Mielőtt nekiállnánk falat festeni, érdemes körbe nézni a drapériák között. Ezzel megkönnyíthetjük a saját dolgunkat is, hiszen egyszerűbb ebben a sorrendben nekiállni, minthogy az utóbbihoz találjuk meg a tökéletesen passzoló textíliákat. Ezután jöhet a fókuszpont megtalálása, amely lehet a kiságy, az ablak, vagy akár egy nagyobb plüss állatka egyaránt. Az lenne a lényeg, hogy legyen egy fix tárgy, amely vonzza a tekintetet.

Érdemes kidekorálni valamivel a mennyezetet is, hiszen a lurkók sokat kémlelik majd azt. Festhetünk fel égboltot, de lehet kapni matricákat is, amivel az egész univerzumot a fejük fölé varázsolhatjuk. Rendelhetünk világító változatokat is, így akár éjszaka is elfoglalja magát a plafon nézésével.

Természetes anyagok

Ki ne szeretné a természetet? Éppen ezért érdemes rákeresni környezetbarát termékekre is. A gyermek egészségének megőrzése rendkívül fontos, így kiemelt figyelmet kell szentelnünk a természetes anyagokra. Ma már kaphatóak környezetkímélő falfestékek, illetve ne feledkezzünk meg a fából készült kiegészítőkről sem.

Az öt leghasznosabb kreatív hobbi alapanyag

2021.05.12. 19:53 - Homo Ludens

A kreatív webáruházból beszerezhető alapanyagokból számos egyedi terméket készíthetünk otthonunkba, esetleg ajándékba egyaránt.

totagas-kreativ-hobbi

Dekorációkat készítenél odahaza? Már végig nézted az összes kreatív webáruház kínálatát, de nem sikerült döntésre jutnod az anyagot illetően? Ebben a cikkben segítünk kiválasztani a leghasznosabb hobbi kiegészítőket, amely megkönnyíti az otthoni tevékenységet.

Kreatív webáruház kínálata

A kreatív webáruházak választékában számos termék fellelhető. Legyen szó műanyag kapcsokról, filcből készült kiegészítőkről, fából gyártott csipeszekről. Ám a hobbi munkálatokhoz számos egyéb alapanyagra szükség lehet. De vajon melyek ezek?

Filc

A filc egy olyan anyag, amely könnyen vágható, vagy akár varható, illetve ragasztható is egyben. Segítségével készíthetünk filc dísztárgyakat, függő díszeket, dekorációkat egyaránt. A jó képességeinek köszönhetően széles körűen használható, kreatív hobbi alapanyag, amelyet ráadásul számos egyéb termékkel lehet kombinálni. Hosszú távon sem foszlik, ráadásul akár szalagokkal, akár gombokkal, de még gyöngyökkel is kiegészíthetjük. A filceket akár tekercsben, akár lapokban is megvásárolhatjuk.

Ajándék 55 évesnek

2019.10.29. 08:33 - Homo Ludens

ajandek-55-evesnek.jpgAjándékot keresel egy idősebb hozzátartozódnak? Közeleg valakinek a születésnapja és még nincs ötleted? Kiváló ajándék ötleteket találhatsz 55 éves ismerőseid számára is a Nevesajándék.hu webáruházban.

Parti kellékek idősebbek születésnapjára

Szülinap is csak egyszer van egy évben, ezért jobb ha minél jobban megadjuk a módját. Ehhez többféle partikelléket is megtalálhatsz kezdve a sapkától a szülinapi koronáig.

Válassz parti kelléket kedved szerint, hogy az ünnep valóban ünnep lehessen.

Ajándék tasakok 55. szülinapra

Már meg van a tökéletes ajándék, de nincs miben átadni? Erre a problémára is megvan a tökéletes megoldás. Válogass különleges születésnapi ajándék tasakok közül, hogy az ajándék a legvégéig ajándék maradhasson.

Ajándékok 55. születésnapra

Mindjárt itt a jeles alkalom és semmilyen ajándék ötleted sincs, amivel meglephetnéd ismerősöd, hozzátartozódat?

Gyermekjátékok fertőtlenítése

2019.01.27. 19:45 - Homo Ludens

Meddig kell odafigyelni a csíramentesítésre?

gyerek játek és ivóvíz fertőtlenítésA csecsemő érkezésekor megváltozik a család élete, megváltoznak a szokások és a napi rutin. Bár az anyatej komoly védelmet nyújt a babáknak, mégsem jó fertőzésveszélynek kitenni az újszülötteket. Ha cumiból kell etetni, máris felmerül a kérdés, hogy mit és hogyan fertőtlenítsünk.

Ivóvíz

Az első és egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen vízzel készítsük a tápszert. Természetesen az is egy megoldás, hogy a csapvizet felforraljuk, ezzel azonban csak a sterilitást érjük el, az ásványi és káros anyagok a vízben maradnak. Hatásos megoldás lehet a vízszűrők alkalmazása, a porózus, aktív szénszűrő vagy a fordított ozmózis elvén működő házi szűrőberendezések egészséges vizet készítenek, de a legjobb megoldás mégis inkább az, ha babavizet vásárlunk a boltban.

Edények és evőeszközök fertőtlenítése

Minden olyan dolgot, mely a kisgyermek szájába kerül, sterilizálni kell, hiszen a csecsemő könnyen kaphat szájpenészt. Az edények, kanalak és cumik sterilizálását hőkezeléssel végezhetjük el, de nem szabad elfelejteni, hogy a tökéletes csírátlanítás eléréséhez 30 perces forralásra van szükség. A sterilizálást a legjobb közvetlenül az étkezés előtt elvégezni, hogy ne adjunk módot a visszafertőzésre.

Játékok tisztítása és fertőtlenítése

Amikor már nagyobb a gyermek, a sterilizálás szükségessége elmúlik, a tisztítás és csíramentesítés azonban továbbra is napirenden marad. A kisgyermekek mindent a szájukba vesznek, a nyálas játék a földön kiváló táptalaja a bacik elszaporodásának, ezért fontos, hogy alaposan megtisztítsuk ezeket a dolgokat.

A forralt víz mindig megoldás

A vízzel töltött fazék mindig kéznél van, emellett a forralás költsége sem hatalmas. Ha olyan műanyag vagy szilikon játékot kell fertőtleníteni, mely leesett a földre, ne sajnáljuk átfőzni, ez biztosan nem árthat a gyermek egészségének. Vásárolhatunk speciális törlőszalvétákat, ezek viszont nem jók a bonyolult, nem egyenletes felületű dolgok tisztítására.

Fontos, hogy az étellel összekent játékokat a lehető legrövidebb időn belül lemossuk, hogy ne telepedjenek meg és tenyésszenek a baktériumok.

A játékok fertőtlenítését elvégezhetjük enyhe ecetes vízzel és szódabikarbónával is, minden esetben bőven öblítsük le a megtisztított tárgyakat.

A fürdetésnél használt játékokat időről időre cseréljük le, a belsejükben a meleg víz hatására baktérium és penésztelepek jöhetnek létre, melyet nem lehet biztonságosan tisztítani.

Játssz valamilyen hangszeren!

2017.10.09. 18:08 - Homo Ludens

A zeneileg képzett agy szimmetrikusabb - hangszeres játék

Amikor boldogabbak vagyunk, agyunk nyitottabb új információkra

zene-jatek-agy.jpgAkik gyerekkorukban elég szerencsések ahhoz, hogy lehetőségük legyen megtanulni egy hangszeren játszani, később ennek számos előnyét élvezhetik. Ma már bizonyított tény, hogy egy hangszeren való játszás megváltoztatja az emberi agy szerkezetét, és intelligensebbé tesz. A zene pszichoterápiás hatása úgyszintén ismert.

Soha nem késő felfedezni egy hangszert vagy újjáéleszteni a bennünk rejlő zenei késztetést, növelve ezzel agyunk teljesítményét is. A zene az agy több területét aktiválja egyszerre, ezzel megerősít és kiterjeszt bizonyos agyi folyamatokat, így az agy a hétköznapi tevékenységeket illetően is hatékonyabb lesz.

Az agy felelős a mozgás vezérléséért, ide sorolható akár a futás vagy egy hangszeren való játszás is. A két agyféltekét összekapcsoló kérgestestnek különös szerepe van, amikor kétkezes hangszeren tanulunk játszani, például a zongorán. Mindezek a prefontális kéreggel, az amygdalával, hippokampusszal stb. az agyhullámok csodálatos harmóniáját hozzák létre, és ez az agy ideális működését eredményezi. Amikor egy hangszeren játszunk, számos agyi terület aktiválódik, és e folyamat ismétlése arra ösztönzi az agyat, hogy egyre hatékonyabban működjön.

Tanulmányok is megerősítik a zenei képzés és kognitív képességek közötti kapcsolatot. A magas szintű kognitív folyamatok a gyakorlatban azt jelentik, hogy az ember gyorsabban dolgoz fel és őriz meg információkat, kiegyensúlyozott a viselkedése, kiemelkedő a problémamegoldó képessége és általában véve jól alkalmazkodik a szellemi kihívásokhoz.

A zeneoktatás néhány fontos előnye: a zenészek képesek a látás, hallás által nyert információkat hatékonyan integrálni. A zenei gyakorlat során megerősödő agyi áramkörök lehetővé teszik, hogy kevésbé támaszkodjunk a munkamemóriánkra, hiszen a zene kiterjedt agyi hálózatokat működtet. A gyerekkorban elkezdett zenei képzésnek van a legnagyobb hatása az agy fejlődésére, ám bármilyen korban gyümölcsöző lehet egy hangszerrel való ismerkedés, zeneelméletben való elmélyülés.

A zeneileg képzett agy szimmetrikusabb, mint a zeneileg nem képzett agy, úgyhogy az agytevékenység fejlesztése vagy egyszerűen csak az agy tornáztatása érdekében érdemes megtanulni zongorázni vagy bármilyen más hangszeren játszani. Sőt, a zenehallgatás önmagában javítja a hangulatot a felszabaduló dopaminnak köszönhetően - amikor pedig boldogabbak vagyunk, agyunk nyitottabb új információkra, ami következésképp hatással lesz a munkavégzésünkre és elért eredményeinkre.

Wolfenstein II – The New Colossus

2017.07.13. 10:16 - Homo Ludens

wolfenstein 2 jatekEgy fantasztikus számítógépes játék laptopra is

Az FPS, vagyis belső nézetű lövöldözős játékok anyjának számít az 1992-ben megjelent Wolfenstein 3D. Az első videojáték a II. világháborút választotta vezérfonalként, a cél a nácik öldöklése, és végső soron Hitler elpusztítása volt. A legtöbb játékos számára a 2001-ben megjelenő Return to Castle Wolfenstein a legnépszerűbb a sorozatból. A videojáték a fantasztikus téli hangulatú pályákra helyezte rá az okkultizmus, fantasztikum és történelem keverékét. A náci Németország technikai kutatásai iránt fogékonyak nagy élvezettel pusztították a V2 rakétákat, robbantották fel a tengeralattjáró bázis, de a fő gonosz I. Madarász Henrik elpusztításához robotkatonákon, kriptaszökevényeken keresztül vezet az út.

A játék érdekessége volt, melyet a legújabb programban is meghagytak az alkotók, hogy kétféle módon is teljesíthető a pálya. Lopakodó üzemmódban, csak hangtompítós fegyvereket használva, vagy pedig a golyószóróval aprítva az ellent.

Wolfenstein – The New Order

A náci kastélyban való barangolás szerelmesei sokáig várhattak a játék valódi folytatására. Bár időközben megjelent néhány rövidebb kiegészítés és írtak csapatjátékra szánt verziót, az igazi nagy folytatás 2014-ben érkezett. Időközben a számítástechnika jelentős fejlődésen ment keresztül, ezért a régi játékosok új, nagy teljesítményű gépek, laptopok és videokártya beszerzésére kényszerültek.

A videojáték története abból indul ki, hogy a Wolfenstein várából szabadult Blazkowich, fejsérüléséből egy kórházi ágyon ébred, egy olyan világban, ahol a Nácik nyerték meg a világháborút.

A Wolfenstein készítői nagyon ügyeltek a részletekre, és az 50-es évek technológiájának továbbgondolásával hoztak létre egy fantasztikus, elképzelt világot.

A 2017-ben megjelenő második rész, mely valójában a sokadiknak számít, a remekül kidolgozott, részletgazdag pályákon újra élvezettel csatangolhatnak a II. világháború történetének kedvelői, továbbra is találkozhatunk a 3. birodalom találmányainak továbbfejlesztett változataival. A játék hangulatáról sokat elmond a trailer videó, annyi biztos, hogy az új játék is zabálja majd a videokártya teljesítményt.süti beállítások módosítása